Анди Мъри все още изпитва съмнения относно организацията на US Open, но въпреки това планира да играе на турнира. Това сподели британецът в интервю за „The Guardian“.

„Преди 4-5 седмици бяхме доста скептични, но тренировките ми през последната седмица са планирани така, че да се подготвя за US Open. Ако турнирът нямаше да се проведе графикът и режимът ми щяха да са съвсем различни. Психологическата ми нагласа е, че турнирът ще се играе и аз ще съм там, но все още имам някои опасения“ каза олимпийският шампион от Игрите в Лондон и Рио.

„Възнамерявах преди US Open да отида на някое горещо място, за да се подготвя за климата в Ню Йорк. Това обаче увеличава риска от заразяване с коронавирус, а ако се заразиш не можеш да путъваш или тренираш в продължение на няколко седмици, което от своя страна би поставило под въпросителна участието ми на турнира“ сподели Мъри.

„Надявам се турнирът да се проведе, но ако не се случи ще бъда окей с това. Не казвам, че провеждането е задължително. Турнирите трябва да бъдат подновени само тогава, когато е безопасно“ каза още шампионът на US Open за 2012 г.

„Някой спортове, като футбола например, вече се завърнаха и нещата там се получават добре. При нас, тенисистите, големият проблем са пътуванията. Надяваме се, че ще бъдем тествани за вируса когато тръгваме и когато пристигнем в Ню Йорк. Играчите, щабовете им и всички останали ще бъдат в този т.нар. балон, така че се надявам, че всичко ще бъде наред“ сподели Мъри.

Анди Мъри беше заявил желанието си да играе на турнира във Вашингтон, но след това надпреварата бе отменена.

„Може да играя на Мастърс турнира на Синсинати или да взема уайлд кард за US Open. Последният път, когато играх на турнир точно преди надпревара от Големия шлем, бях на 19 години. По принцип не обичам да го правя. Повечето играчи не са участвали в истински турнир от 5-6 месеца, но при мен са много повече – 10 месеца“ каза още двукратният шампион на Уимбълдън.

В момента Мъри участва на отборния демонстративен турнир Battle of the Brits, където е част от тима Union Jacks. Негови съотборници са брат му Джейми, както и Дан Евънс и Хедър Уотсън.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.