Поставеният под номер 3 в основната схема Карлос Алкарас показа решителност в най-убедителния си мач на Откритото първенство на Франция тази година.

Испанецът победи Себастиан Корда (САЩ) с 6:4, 7:6(5), 6:3 за 2:39 часа, за да стигне до четвъртия кръг на "Ролан Гарос".

Все още с превръзка на дясната си ръка след скорошна контузия, Алкарас направи пробив още в първия гейм на мача на корт "Филип Шатрие", но още в следващия загуби подаването си. Испанецът стигна до нов пробив в деветия гейм, който се оказа достатъчен, за да поведе в резултата.

Във втория сет двамата си размениха по един брейк, но в тайбрека Алкарас поведе с 6:4 и след 7:5 затвори и тази част.

Корда, който пристигна в Париж с надеждата да повтори подвига на баща си Петр от 1992-а и да достигане до финала на "Ролан Гарос", не успя да се противопостави на съперника си и през третия сет. Бившият номер 1 в света взе подаването му, за да вземе аванс от 3:1 и до края на мача нямаше проблеми да стигне до крайния успех.

"Беше по-натоварващ мач за мен. В един момент забравям за всичко и удрям нормално форхенд. Мисля, че по време на целия мач играх форхенд много добре, с по-голяма интензивност", коментира испанецът след двубоя.

В четвъртия кръг той ще играе с победителя от мача между Бен Шелтън (САЩ) и Феликс Оже-Алиасим (Канада), който беше прекъснат снощи заради дъжд в края на първия сет и ще се доиграе днес.

В друга среща при мъжете в Париж Корентен Муте (Франция) спечели срещу Себастиан Офнер (Австрия) с 3:6, 6:4, 6:4, 6:1. /БТА