Мачът беше обявен за "Битка на 20-годишните", но водачът в основната схема Карлос Алкарас успя да се справи с приятеля си от детинство Холгер Руне и стигна до полуфинал на турнира от Големия шлем "Уимбълдън". Но макар и да са връстници, Алкарас вече има сериозно предимство пред датчанина Руне, тъй като е в подножието на финала на "Ол Ингланд Клъб" в Лондон, а също така вече спечели една титла от Шлема.

"За мен е невероятно! Мечта, откакто започнах да играя тенис. Мечта, да играя на полуфинал на Уимбълдън. Играя на страхотно ниво. Не очаквах самият аз да играя така добре и то на настилка, която не би трябвало да ми е удобна. За мене това е лудост", радваше се Алкарас след успеха в три сета над Холгер Руне, който въпреки всичко спечели доста аплаузи от публиката.

"В началото на мача бях наистина нервен. Все пак е четвъртфинал на Уимбълдън, а и още повече срещу Руне", каза испанският талант, който вече има 12 титли в доста късата си като времетраене кариера.

"А Руне е някой на същата възраст като мен, който играе на страхотно ниво. Беше ми трудно да се сборя с него, така поне си мислех преди мача. Но щом стигнеш до четвъртфиналите, няма приятели. Трябва да си фокусиран върху себе си и мисля, че се справих страхотно в тази част“, завърши Алкарас.