Карлос Алкарас коментира една от най-обсъжданите теми в тениса в последните дни – допинг скандала с Яник Синер, който бе уличен в две положителни проби. Младият испански тенисист изрази съчувствие към Синер, признавайки, че ситуацията е изключително трудна и сложна.

„Това е наистина труден момент за него, това е сигурно. Сложно е. Няма да лъжа, че е сложно. Но очевидно какво мога да кажа? Искам да кажа, че на английски език ще ми е трудно да се обясня, но се опитвам“, сподели Алкарас, опитвайки се да изрази мислите си по въпроса.

Алкарас подчерта, че вярва в чистия спорт, но също така призна, че не знае всички детайли около ситуацията. „Знаете ли, почти съм сигурен, че има много неща, които не знаем, вътре в щаба или като цяло всичко“, добави той. Според испанеца, ако на Синер е било позволено да продължи да играе, вероятно има основания да се смята, че той е невинен, и това е всичко, което Алкарас може да коментира.

Изказването на Алкарас показва колко деликатна е ситуацията и колко внимателно се подхожда към подобни случаи в света на тениса.