Достигнахме до заключителната фаза на Ролан Гарос. Откритото първенство на Франция ни предложи редица интересни мачове, двубои, които завършиха в ранните сутрешни часове българско време, а тепърва предстои „черешката на тортата“, като ще се изиграят решаващите мачове при дамите и мъжете за определянето на големия  победител.

И макар че турнирът се приближава към своя край, феновете на тениса с огромно нетърпение очакват полуфиналната битка между Карлос Алкарас и Яник Синер. Съперничеството между двамата е определяно от мнозина за следващото  голямо противопоставяне в световния тенис, а балансът между новия номер 1 и младия испанец е абсолютно изравнен. По 4 победи, а утрешният мач номер 9 ще бъде втора среща в турнир от „шлема“ между големите таланти. Сега, Алкарас сподели своите очаквания преди срещата, като заяви, че се чувства притеснен преди предстоящия мач.

„Няма защо да крия, че съм леко нервен, защото ще се изправя срещу може би най-добрия в света към момента. Когато играем с Яник, винаги е много интересно и мачовете ни са изпълнени с огромна драма и напрежение. Сега няма да е по-различно, говорим за огромен двубой, с много висока стойност, който е еднакво важен и за двама ни. Аз съм готов за истинска битка, и смятам, че феновете по целия свят ще гледат с огромно удоволствие мача. От нас зависи какво ще поднесем на хората, но е съвсем логично всички да бъдат подготвени за дълъг двубой, който никой не знае колко ще продължи. Ясно е, че няма да ми е никак леко на корта, но считам, че същото важи и за него. Ще видим какво ще се случи, аз ще изляза с ясното съзнание да се опитам да спечеля и да играя в мача за трофея“, каза бившият номер 1