Ализе Корне, която вероятно ще сложи край на кариерата си в тениса през 2022 година, се чувства изключително щастлива от представянето си на Откритото първенство на Австралия.

32-годишната французойка участва за общо 63-ти път в основната схема на турнир от Големия шлем.

"Не мога да спра точно сега, все още имам сериозни амбиции. Искам да ги изпълня и да бъда горда от себе си. От утре вече ще мисля за следващия мач и желанието ми е да стигна възможно най-напред в турнира. За първи път в живота имам шанс да достигна до края на Големия шлем. Само небето е моята граница в този случай. Сега нещата са доста различни", заяви Корне пред медиите в Мелбърн.

Тя победи Симона Халеп (Румъния) с 6:4, 3:6, 6:4 и на четвъртфиналите ще се изправи срещу Даниел Колинс.

"Всичко е толкова емоционално. Наистина ме кара да се чувствам много добре в следващите дни. Искам да се насладя на момента, защото го чакам наистина изключително дълго. Не съм вярвала толкова силно, че мога да постигна такова нещо", каза още френската тенисистка.
Тя достигна за първи път в своята кариера до четвъртфиналите на турнир от Големия шлем. На старта на основната схема в Мелбърн опитната Корне отстрани българката Виктория Томова.