Японската тенисистка Наоми Осака публикува снимка по бикини, но дори самата тя не можеше да заподозре колко негативни коментари щяха да последват. Най-платената атлетка в света, която е само на 22 години, спечели US Open през 2018-а, както и Australian Open 2019 и работи със сръбския треньор Саша Байин.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

sunnyyyyyy

A post shared by 大坂なおみ 🇭🇹🇯🇵🇺🇸 (@naomiosaka) on

Осака има голям брой последователи в социалните мрежи, но те я посъветваха да не стига твърде далеч, да остане целомъдрена, тъй като има добре изграден образ, който не трябва да се съсипва.

„Не отивай толкова ниско”, беше един от тях. Наоми пък реши да им изпрати съобщение. „Просто искам да покажа какво правя. Не искам да се опитвам да бъда „невинен образ”, както и да „се опитвам да бъда някой, който не съм”. Не ме познавате, аз съм на 22, нося банския, тъй като плувам. Защо мислите, че може да коментирате какво обличам”, написа Осака в Twitter.

Иначе, Осака спечели 37,4 млн. щатски долара миналата година от турнирни награди и спонсори. Това е рекордна заплата на един спортист в тениса при жените, след като тя надмина предишната рекордьорка – Мария Шарапова, с почти пет милиона долара.