Петата ракета в света при дамите Мария Сакари загуби изненадващо от 103-та в ранглистата Татяна Мария в трети кръг на „Уимбълдън“ след поражение с 3-6, 5-7 за около час и половина игра.

Гъркинята, която в предишната фаза сложи край на участието на Виктория Томова, отстъпи на 34-годишната германка, която се завърна преди по-малко от година след пауза заради майчинство, за първия си осминафинал в турнирите от „Големия шлем“. Тя направи един пробив в първия сет, а във втория обърна Сакари от 2-5.

Съперничката й в спор за място на четвъртфиналите ще бъде бившата шампионка от Ролан Гарос Йелена Остапенко, която по-рано обърна румънката Ирина Бегу.

Шампионката от 2018 Анжелик Кербер също се прости с участието си в турнира след загуба от Елизе Мертенс в два сета. Белгийката ще играе с втората в света Онс Жабер от Тунис. Непоставената Мария Бужкова също стигна осминафиналите след двусетов успех над 28-та в схемата Алисън Риск от САЩ. Бужкова чака в следващата фаза победителката от срещата между китайката Шуай Джан и шампионката в Бад Хомбург Каролин Гарсия от Франция.