Датчанката Каролине Возняцки се класира за четвъртия кръг на откритото първенство по тенис в САЩ, след като се наложи с 6:3, 6:1 над румънката Моника Никулеску. Бившата номер 1 в света, която загуби два финала в Ню Йорк през 2009-а и 2014-а година, играе като непоставена заради продължително лечение на контузия в глезена, но това не я спря срещу Никулеску и тя доминираше през целия мач.

Никулеску, 16 места над Возняцки в световната ранглиста, игра добре на форхенд само в началото на мача и загуби за по-малко от час и половина в един първите мачове за деня в Съединените щати.

"Забавно беше да играя с нея, но в същото време тя те затруднява с чудесни топки, които те карат да си мислиш, че си забравил как се играе. Трябва обаче да бъда готова за подобни неща, защото този турнир е много труден", каза Возняцки.

Анастасия Севастова победи Катерина Бондаренко и също се класира за четвъртия кръг. Латвийката се наложи с 6:4, 6:1 и изравни най-доброто си представяне в турнири от Големия шлем, като предното беше в Австралия през 2011-а година. /БТА