Ник Кирьос поднесе голямата изненада на тазгодишното издание на US Open. Австралиецът сложи край на надеждите на шампиона Данийл Медведев да защити титлата си от миналата година. Двамата се изправиха в сблъсък от 1/8-финалите, в който Кирьос наложи волята си със 7:6(11), 3:6, 6:3, 6:2 за по-малко от три часа игра на "Артър Аш Стейдиъм".

Първият сет бе най-оспорван. Той вървеше гейм за гейм, като в средата му двамата тенисисти си размениха по един пробив, но никой не успя да се откъсне в резултата. Така се стигна до тайбрек, в който драмата продължи и трябваше да се изиграят цели 24 точки, преди Кирьос да измъкне победата с 13:11.

Медведев обаче се мобилизира и спечели доста категорично втория сет. Той направи два бързи пробива, с които поведе 5:1, след това имаше леко отпускне и когато трябваше да затвори сета на свой сервис допусна връщане на един пробив, но въпреки това руснакът не изпусна инициативата и стигна до 6:3.

Това обаче не сломи Кирьос, който продължи да действа много уверено и спечели третия сет с 6:3, благодарение на един пробив в средата на сета.

В четвъртия сет австралиецът бе дори още по-убедителен, като даде само два гейма на съперника си, който окончателно свали гарда и предаде и мача след 6:2 в полза на Кирьос.

На 1/4-финала Ник ще има за съперник Карен Хачанов, който отсрани Пабло Кареньо Буста след истински петсетов трилър. Двамата изиграха много вълнуващ мач, изпълнен с обрати, но накрая руснакът ликува след 4:6, 6:3, 6:1, 4:6, 6:3 в своя полза.