13-кратният шампион на "Ролан Гарос" Рафаел Надал не е съгласен с подхода на колегата си Новак Джокович, който публично апелира към по-добри условия за колегите си, които карат двуседмична карантина в хотелските си стаи в Мелбърн преди началото на Australian Open.

Ноле написа писмо до Крейг Тайли с искания за облекчаване на условията за строго карантинираните в града, където ще се проведе първият за годината Голям Шлем. Исканията бяха категорично отхвърлени, а впоследствие сърбинът обясни, че е бил погрешно разбран. Усилията му бяха оценени от останалите тенисисти, а Гуидо Пея директно нападна Надал, заявявайки, че мълчанието му е странно. Рафа обаче не смята, че това е оправдано.

Както е известно, топ тенисистите като световния №1, Матадора и Доминик Тийм разполагат с широки жилища в Аделаида, докато доста други като Пабло Куевас, Бърнард Томич и Стефанос Циципас са принудени да се изолират в по-тесни пространства.

„Разбираемо е да мислят по този начин, уважавам го. Къде е границата между привилегированите и непривилегированите? Имам малко по-различно виждане от други играчи. Очевидно условията ни тук в Аделаида са по-добри от тези на повечето играчи в Мелбърн, но има играчи в Мелбърн с по-големи стаи, в които могат да тренират и други с по-малки стаи, които нямат контакт със своите треньори. Къде е границата? Става дума за етика. Всеки има своето мнение и аз го уважавам“, коментира 20-кратният носител на титли от Големия Шлем.

„Мисля, че хората обичат да се оплакват от това, че други имат по-добри условия. Не се оплакват, че други имат по-лоши условия. Не съм чул играч в Мелбърн да се оплаче, че има голяма стая, а друг има по-малка стая или че други играчи са затворени без да могат да тренират. Не съм видял никой от тези, които се оплакват от условията в Аделаида, да се оплаче за тези неща", продължи той.

„Винаги има оплаквания, когато има неудобство, но няма оплаквания, когато имаш удобство. Всички ние опитваме да извлечем максимума и да си помагаме, това е реалността. Някои имат нужда да направят публични всички неща, които вършат, за да помогнат на останалите, а някои от нас го правят по по-личен начин, без да го разпространяват. Отправяме призиви за промяна на нещата, защото някои от нас нямат нужда да правят пропаганда", добави още Надал в интервю за ESPN.