Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович постигна победа с 6:3, 6:2, 6:4 над уругваеца Пабло Куевас и се класира за третия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис.

За сърбина това бе мач номер 350 в турнирите от "Големия шлем", но въпреки убедителния резултат, той срещна сериозен отпор от представителя на Южна Америка.

Първият пробив в мача дойде на сметката на Куевас в третия гейм на мача, но още в следващия Джокович изравни за 2:2. 17-кратният шампион в "Шлема" направи нов пробив в осмия гейм за 5:3, а в следващия, с който затвори първата част, трябваше да спасява три последователни брейкбола при 0:40.

Най-лесна за Джокович бе втората част на мача, която той спечели с 6:2 за само половин час.

В третия сет Куевас показа най-много борба, макар и още в самото начало да допусна пробив. Уругваецът имаше две възможности да го върне във втория гейм и още две в четвъртия гейм, но не успя да го направи и в крайна сметка Джокович завърши мача след 6:4 и общо 2:08 часа игра.

За място на осминафиналите Джокович ще играе с литовеца Рикардас Беранкис, който победи със 7:5, 2:6, 7:6(4), 6:0 австралиеца Джеймс Дъкуорт.

За третия кръг се класира и италианецът Марко Чекинато, който победи с 6:4, 6:1, 3:6, 6:1 друг австралиец - поставения под номер 21 в схемата Алекс де Минор. Следващият съперник на Чекинато е 19-годишният му сънародник Лоренцо Музети, победил със 7:5, 6:3, 6:2 японеца Йошихито Нишиока.