Световният №1 в тениса – Новак Джокович, пристигна в сръбската столица Белград след депортацията му, наложена от Австралия.

Джокович пристигна с полет от Дубай на местна авиолиния на летището "Никола Тесла" и бе посрещнат от стотици фенове и журналисти след разразилата се сага в далечния от Балканите континент.

Известен факт е, че австралийските власти го изгониха от страната, след като намериха редица нередности в документите на 20-кратния носител на титли от Големия шлем, а също така изразиха съмнение около възгледите му върху ваксините, свързани с коронавирусната пандемия

Още по темата:

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО: Пристигането на Джокович в Сърбия (ВИДЕО)

БТА/BTA
16 снимки

Джокович напусна Австралия във вчерашния ден, след като федералният съд потвърди решението на министъра на имиграцията – Алекс Хоук, който еднолично анулира визата на тенисиста.

Министър Хоук взе решението за това по негово усмотрение, след като според него Джокович инициира с поведението си повечето спортисти да не се ваксинират, което създава медицински хаос, според властите в Австралия.

Той прекара няколко дни в имигрантски хотел в Мелбърн преди първото изслушване на съда, което му върна визата, но няколко дни след това това решение претърпя обрат и заради нова Новак се върна на Балканския полуостров. Джокович няма да прави официални изявления до приключването на тазгодишния Australian Open.