Световният номер 1 в тениса Новак Джокович буквално няма спирка. След като спечели Откритото първенство на Австралия за седми път в кариерата си и натрупа 15 титли в Големия Шлем, сърбинът засвидетелства амбициите си да се превърне в номер 1 по този показател. В момента пред Ноле по трофей от „големите четири“ са само Рафаел Надал (със 17) и Роджър Федерер с 20.

Джокович гордо показа новото завоевание 

Именно испанският Матадор бе сразен от Джокович за новото отличие след 6:3, 6:2 и 6:3.

„Ако продължавам да играя и печеля, логично е да мога да изляза начело. Чувствам се благословен, че завоювах тези 15. Знам, че пред мен има двама с повече отличия, но все още имам време и не бързам“, обясни Джокович.

Надал никога не е падал така жестоко на финал от Шлема

„Чувствам се млад, свеж и във форма. Не мисля, че възрастта може да е ограничение. Колкото повече време минава, толкова по-добър ставам. Разбира се, трябва да ставам още по-добър на корта, а също така и да водя здравословен начин на живот. Смятам, че най-важно е тенисът да изпълва с любов сърцето и душата ти. Ако главата ти казва продължи, тялото слуша“, допълни сърбинът след като представи трофея в Кралската ботаническа градина в Мелбърн.