"Преди няколко седмици не знаехме какво може да се случи, докъде мога да стигна на Ролан Гарос, беше една много сложна ситуация, радвам се, че всичко приключи по този начин", заяви испанецът Рафаел Надал, след като спечели титлата от Ролан Гарос за рекорден 12-ти път в кариерата си.

Надал успя да стигне само до една титла на клей преди началото на Откритото първенство на Франция, но днес победи Доминик Тийм в четири сета, за да триумфира в Париж. "Съжалявам за Доминик, ти си един много трудолюбив и дисциплиниран тенисист, един от най-позитивните хора в Тура. Благодаря, че си истинско вдъхновение за всички, които играят тенис. Знам какво е да загубиш, аз също съм губил оспорвани мачове, но продължавай в същия дух и ще дочакаш своя миг. Благодаря и на организаторите, и на всички замесени с провеждането на турнира. Благодаря на моето семейство и моя екип. Преди няколко седмици не знаехме какво може да се случи, докъде мога да стигна на Ролан Гарос, беше една много сложна ситуация, радвам се, че всичко приключи по този начин. Това щеше да е невъзможно без вашата подкрепа. Благодаря и на феновете, които правят този турнир наистина незабравим. Надявам се, че ще мога да се върна отново и догодина", каза Рафа след церемонията по награждаването.

"Трудно ми е да намеря правилните думи, но това бяха две страхотни седмици за мен. Винаги съм, обичал този турнир с цялото си сърце, благодаря ви за подкрепата. Рафа, ти си една истинска легенда на нашия спорт. Надявам се, че ще дочакам момента, в който и аз да спечеля титлата тук", сподели Тийм, който за втора поредна година стига до финала на Ролан Гарос.