След експресната си победа над Денис Новак, във втори кръг на Аустрелиън Оупън Григор Димитров ще срещне още едно доста непознато име. Става дума за Макензи МакДоналд, а мачът между двамата е в сряда.

Непоколебим - Григор отвя австриец на старта в Мелбърн

Но кой е МакДоналд? Американецът е роден в Лос Анджелис на 16 април 1995 година и към момента е на 22 години. Той е висок скромните за тенисист 178 сантиметра и по данни на АТР тежи 66 кг.

Победата над Елиас Имер в първия кръг на Аустрелиън Оупън всъщност е и дебютна победа за него на ниво АТР. До този момент имаше 4 мача в основни схеми и четири поражения. Иначе в квалификациите в Мелбърн Макензи победи Ноа Рубин, Йозеф Ковалик и Стефан Робер и за първи път попадна в същинската част на турнир от Големия шлем. Преди това годината му стартира с поражение в първи кръг на Чалънджъра в Плейфорд от Уладзимир Игнатик.

Американски младок ще бори Гришо във втория кръг

Към момента МакДоналд е под №186 в световната ранглиста, а през октомври 2017-а достигна до рекордната си 164-а позиция. През кариерата си е заработил малко над 250 хиляди долара.

И докато на ниво АТР МакДоналд е доста непознато име, то в колежанския тенис на САЩ той има статут на легенда. През 2016-а той печели титлата на сингъл и на двойки, което не бе постигано от 2001 година насам. След големите успехи МакДоналд реши да се оттегли от колежанския тенис и да се концентрира върху професионалната си кариера.

До момента тя минава предимно на ниво Чалънджър, където има една титла. Има и два трофея на по-ниското ниво Фючърс.