Представителката на домакините Джоана Конта се класира за третия кръг на Уимбълдън, след като се наложи в титаничен сблъсък над хърватката Дона Векич със 7:6 (4), 4:6, 10:8. Двете направиха изключително зрелище за зрителите в Олд Инглънд Клуб, което продължи повече от три часа борба и тенис от най-висока класа.

Първата част бе изключително равностойна и логично в крайна сметка се стигна до решаващ тайбрек. В него представителката на домакините показа по-здрава психика и след 7:4 точки спечели сета.

Вторият сет отново предложи равностойна игра между двете съпернички, но в крайна сметка при резултат 2:2, 58-та в света хърватка реализира важен пробив. Векич съумя да задържи преднината си до края на частта, за да изравни впоследствие резултата в сетовете.

Третият сет предложи на зрителите по трибуните тенис от най-висока класа, а двете тенисистки направиха нечовешка битка помежду си със спиращи дъха разигравания. Първата възможност за пробив в частта получи 21-годишната хърватка при резултат 6:6, но в крайна сметка представителката на домакините успя да се измъкне от трудната ситуация.

Ключовият момент в мача дойде при резултат 9:8 в полза на британката.

При сервис на съперничката си тя съумя да увеличи напрежението във Векич и в крайна сметка реализира решаващ пробив, който й донесе победата в срещата.

В следващия кръг седмата в света ще се изправи срещу Мария Сакари (Гърция), която по-рано днес се наложи с 2:1 сета над Кристина Плишкова (Чехия). /БГНЕС