Ник Кирьос се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис, след като надви Брандън Накашима в пет сета – в отделните части 4-6, 6-4, 7-6 (2), 3-6, 6-2, за около три часа и десет минути игра.

Ексцентричният австралиец изостана в частите след един-единствен пробив в откриващия сет, дошъл в десетия гейм. 56-ият в света Накашима обаче допусна брейк в третия гейм на втората част, който се оказа ключов за изравняването на сетовете. Третият бе решен в тайбрек, а там по-солидна игра показа Кирьос. Американският му опонент не се предаде и взе три последователни гейма в края на четвъртия сет, за да вкара нещата в заключителен пети.

В него Кирьос обезкуражи съперника с два бързи пробиви и доигра спокойно срещата за място на втория си четвъртфинал в Лондон, осем години след първото си участие в тази фаза на турнира, когато победи двукратния шампион Рафаел Надал. Австралиецът записа впечатляващите 35 аса срещу само три двойни грешки, като завърши със 78 печеливши удара срещу 42 непредизвикани грешки. В спор за място на полуфиналите той ще играе с чилиеца Кристиан Гарин, който се класира за първия си четвъртфинал в турнирите от Шлема след страхотен обрат от 0-2 сета срещу сънародника на Кирьос – Алекс Де Минор, 2-6, 5-7, 7-6 (3), 6-4, 10-6.

Тейлър Фриц също намери място в последните осем на Уимбълдън след чист успех над 99-ия в света Джейсън Къблър от Австралия. Той ще чака в следващата фаза победителя от последния осминафинал в мъжката схема на сингъл между Ботик ван де Зандсхулп и Надал.