Шампионката през 2018 година Анжелик Кербер (Германия) се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Великобритания. Поставената под номер 25 Кербер елиминира 20-ата в схемата Кори Гоф (САЩ) с 6:4, 6:4 за 76 минути.

Двубоят започна с пет поредни пробива, след което германската левичарка задържа за първи път подаването си и дръпна с 4:2, а в последствие задържа аванса си, за да вземе първия сет. Във втората част Кербер рано поведе с 3:1 и това се оказа решаващо за успеха.

"Коко е много талантлива млада състезателка и има отлично бъдеще. Вярвам, че ще има страхотна кариера и съм сигурна, че един ден ще спечели титлата тук. Лично аз се радвам, че отново съм тук. Старая се да се наслаждавам на играта и да покажа най-доброто от себе си", коментира Кербер.

Следващата й съперничка ще бъде номер 19 Каролина Мухова (Чехия), която за втори пореден път достигна до четвъртфиналите. Мухова се справи с 30-ата поставена Паула Бадоса (Испания) със 7:6(6), 6:4.

Чехкинята навакса изоставане от 2:5 гейма в първата част, а след това и от 2:5 точки в тайбрека, като спаси и сетбол при 5:6. Във втората част Мухова реализира ключов пробив в десетия гейм за крайния успех.