Напред в турнира продължава още един скандинавец - Холгер Руне. Датчанинът, поставен под номер 6 в схемата, победи аржентинския квалификант Дженаро Алберто Оливиери с 6:3, 6:1, 6:3 за точно два часа игра.

Руне имаше предимство в абсолютно всички показатели на играта с изключение на броя непредизвикани грешки, който бе равен - по 25 и за двамата. Датчанинът обаче записа 36 печеливши удара срещу само 15 за Оливиери, който по пътя си към третия кръг отстрани и българина Адриан Андреев в последния кръг на квалификациите.

В четвъртия кръг Руне ще очаква победителя от двойката между американеца Тейлър Фриц и аржентинеца Франсиско Черундоло.

В най-дългия за деня мач до момента японецът Йошихито Нишиока, номер 27 в схемата, спечели с 3:6, 7:6(8), 2:6, 6:4, 6:0 срещу бразилския квалификант Тиаго Сейбот Вилд. Срещата продължи 3 часа и 42 минути, като Вилд може да съжалява, че не успя да я затвори в три сета. Бразилецът спечели първия и третия, а във втория на два пъти водеше с пробив, в тайбрека имаше аванс от 5:1 точки, както и три последователни сетбола, два от тях на негов сервис, при 6:3 точки.

Вилд, който на старта на турнира отстрани номер 2 в схемата Даниил Медведев, обаче пропусна всички тези шансове и в края на двубоя нямаше физическите сили, за да се противопостави на много по-маневрения японец.

За Нишиока това е първо класиране за четвъртия кръг на "Ролан Гарос" и второ поредно участие във втората седмица на турнирите от Големия шлем след Откритото първенство на Австралия през януари.