Виктория Азаренка изненадващо отпадна още във втория кръг на Ролан Гарос след загуба в два сета (2-6; 2-6) от 161-вата в света Анна Каролина Шмьедлова. Мачът започна много добре за словашката тениситка, която спечели три от първите четири гейма в мача. Азаренка намали пасива си до 2-3, но след това Шмьедлова осъществи решаващ пробив и спечели три поредни гейма, като по този начин си осигури успеха в сета.

Вторият сет започна с гейм за Азаренка, но Шмьедлова изравни резултата. Финалистката от US Open отново излезе напред при 2-1, но добрите новини за нея в този мач приключиха дотук. В четвъртия гейм Шмьедлова спаси две поредни точки за пробив и отново изравни, а след това доминираше изцяло над двукратната шампионка от Australian Open.

Азаренка не приличаше на себе си, докато в хода на сета Шмьедлова ставаше все по-агресивна и уверена. Словачката направи невероятна серия от пет поредни спечелени гейма и така триумфира и във втория сет, осигурявайки си място в трети кръг за сметка на една от големите фаворитки в турнира.

Там тя ще се изправи срещу аржентинката Надя Подороска, която към момента заема 131-во място в световната ранглиста.