Шампионката от 2018 година Симона Халеп от Румъния отпадна в четвъртия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис. Румънката, която е водачка в схемата, загуби от полската тинейджърка Ига Швьонтек с 1:6, 2:6 за 68 минути и прекъсна победната си серия от 17 мача.

19-годишната полякиня, 54-а в световната ранглиста, загуби от Халеп с 1:6, 0:6 в четвъртия кръг на "Ролан Гарос" през миналата година. Сега Швьонтек доминираше изцяло и даде само три гейма на номер 2 в света Халеп.

"Чувствах, че играя перфектно. Бях толкова съсредоточена през целия мач и съм изненадана, че успях да го направя. Тази седмица беше като сбъдната мечта за мен", каза тинейджърката на интервюто след мача на корт "Филип Шатрие".

На четвъртфиналите полякинята, която за първи път в кариерата си достига до тази фаза на турнир от Големия шлем, ще играе срещу италианската квалификантка Мартина Тревизан. Тревизан елиминира номер 5 Кики Бертенс (Нидерландия) с 6:4, 6:4 за 95 минути.

Италианката направи по три пробива във всеки от сетовете и по два пъти загуби подаването си. Във втората част Тревизан поведе с 5:3, но в следващия гейм Бертенс направи пробив. Италианката взе сервис гейма на съперничка си и с третия си мачбол затвори срещата./БТА