Новата шампионка на Уимбълдън Симона Халеп сподели, че въобще не си е помисляла за шампионска титла в Лондон, тъй като в страната й Румъния няма тревни кортове.

Румънката изнесе същинска лекция по тенис на легендарната Серина Уилямс, като за по-мако от час изкова победата с резултат 6:2 6:2. След срещата тя сподели и колко специално за нея е спечелването на този трофей.

"Кога повярвах, че мога да спечеля Уимбълдън? Днес. Честно да си кажа, преди не съм помисляла за това. Не съм вярвала, че мога да спечеля на трева при всичките тези високи съпернички с мощно подаване. Ролан Гарос в моята страна е по-известен, защото са го печелили двама тенисисти от Румъния. Това е клей. Ние започваме да тренираме именно на него и сме по-запознати с Ролан Гарос", обясни Халеп. 

"Уимбълдън според мен е особен турнир за всяка страна. Тук се е родил тенисът. С всичките му правила и традиции. Той е много престижен и особен. За възможността да победя на трева беше трудно да повярвам, тъй като в Румъния нямаме тревни кортове. Знаех обаче, че ако бъда търпелива и работя усърдно, мога да почувствам тревата. Именно това направих тази година", завърши Халеп. /БГНЕС