Победителят на Уимбълдън 2022 – Новак Джокович, говори веднага след награждаването си, като разкри за отношенията си с Ник Кирьос и какво го очаква днес след триумфа. На днешния 10 юли сърбинът и неговата половинка честват 8 години.

„Знам, че е трудно да намираш думи след загубата, ти и екипът ти направихте всичко най-добро. Настилката ти пасва, уважавам те много. Ти си изумителен талант. Виждам, че ще можеш да пробиеш в късните етапи на шлемовете. Обсъждайки отношенията ни – не вярвах, че ще кажа тва“, заяви с усмивка Джокович.

„Надявам се приятелството ни да продължи още дълго. Той загуби, защото се бяхме хванали на бас за вечеря. Да започнем с питиета, няма как жена ми да ме пусне на дискотека“, продължи с шегите Ноле.

Gulliver/GettyImages
37 снимки

„Този турнир значи много за мен и семейството ми. Това е най-специалният турнир. От едно малко курортче в Сърбия видях как Сампрас печели през 1992 година. Първата ми снимка беше от трева, от Уимбълдън. Винаги съм мечтал да съм тук. Всеки път означава повече и повече за мен да съм тук с трофея в ръцете си“.

„Докосвайки тревата, особено тази година – всичко е толкова директно към тенисиста. Най-историческият турнир. Тук е дъщеря ми, жена ми. Тя все още няма 5 години и е рядкост да гледа мачове. Може би догодина ще гледа повече. Благодаря на всички – родителите ми, всички, които са там. Само синът ми липсва, май играе сет с Боб Браян някъде. Благодаря Ви, без вас нямаше да е възможно. Честита годишнина, скъпа! Това е подаръкът ми“, обърна се Джокович към щаба и съпругата си.