Испанката Паула Бадоса показа известни колебания, но успя да се класира за третия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис при жените. Поставената под номер 3 в схемата Бадоса се наложи със 7:5, 3:6, 6:2 над словенката Кая Юван в мач, който продължи 2 часа и 19 минути.

24-годишната Бадоса започна много уверено срещата и поведе с 5:2 с два пробива. Тогава обаче Юван отпусна ръката, което обърка испанката и за няколко минути резултатът бе изравнен на 5:5. Последва обаче нов пробив в полза на Бадоса, която от третия път успя да затвори първия сет на свой сервис.

Възходът в играта на Юван продължи във втория сет. 21-годишната словенка, която е номер 68 в света, не даде нито една точка за пробив на съперничката си в целия втори сет, а самата тя реализира брейк за 4:2, който и бе достатъчен за изравняване.

В началото на третия сет Юван реализира пробив за 1:0 и имаше възможност да поведе с 2:0, но вместо това допусна Бадоса да изравни. Това срина психически Юван и до края на мача словенката взе само един гейм срещу цели пет за испанката.

В третия кръг на турнира Паула Бадоса ще играе с Вероника Кудерметова. Рускинята нямаше затруднения срещу сръбкинята Александра Крунич и я победи с 6:3, 6:3 за 70 минути игра.