Испанската тенисистка Гарбине Мугурса претърпя изненадваща загуба от чешката квалификантка Каролина Мухова в двубой от втори кръг на Откритото първенство на САЩ.

22-годишната Мухова се наложи над двукратната победителка в турнири от Големия шлем с 3-6, 6-4, 6-4 след два часа и 27 минути игра.

Чехкинята, която е 202-а в света, преодоля успешно квалификациите и за първи път в кариерата си играе в основната схема на Ю Ес Оупън.

В следващия кръг тя ще излезе на корта срещу австралийката Ашли Барти, която отстрани друга чехкиня - Луцие Шафаржова със 7-5, 6-3. 

Миналогодишната шампионка Слоун Стивънс (САЩ) продължава в трети кръг, където ще се бори с Виктория Азаренка (Беларус). Стивънс се наложи над квалификантката Анхелина Калинина от Украйна с 4:6, 7:5, 6:2.

Почти три часа бяха необходими на Стивънс, като едва в третия сет тя показа класа с два пробива за 2:1 и 5:2.

Азаренка пък отстрани Дария Гаврилова (Австралия), номер 25 в решетката, с 6:1, 6:2. Азаренка, бивша номер 1, играе на Откритото първенство на САЩ за първи път от 2015-а година, след като роди сина си. И тъй като е прекалено ниско в ранглистата за директно влизане в схемата, организаторите я поканиха с уайлд-кард. Така тя е непоставена на Флашинг Медоус за първи път от 2007-а година насам.