Джовани Мпечи Перикар успя да се възползва от шанса си по най-добрия начин. Французинът отпадна в третия квалификационен кръг на Уимбълдън, но в последствие получи възможност да попадне в основната схема на турнира като щастлив губещ от квалификациите, заради отказването на Алехандро Давидович Фокина.

Мпечи Перикар вече е част от третия кръг на Уимбълдън, като той достига до тази фаза на надпреварата при дебютното си участие на „свещената трева“. Някои специалисти побързаха да изразят мнение, че 20-годишния талант го чака бляскаво бъдеще, а успехът във втория кръг срещу Йошихито Нишиока бе повече от убедителен.

Мощно сервиращият тенисист затвори мача едва след 73 минути игра и не остави никакви шансове на японския си опонент. 27 аса бяха напълно достатъчни за крайната победа, а преди това на старта, младежът се справи със съпротивата на Себастиан Корда след 5-сетова драма, която премина през 4 тайбрека, а Мпечи Перикар записа внушителните 51 директни точки.

Сега, талантливият състезател сподели от кого черпи вдъхновение в световния тенис и сподели, че се надява да продължи с позитивните резултати.

„Истината е, че винаги съм искал да играя като Джон Иснър. Израснах с неговите мачове и никога не съм смятал, че дори ще мога да се доближа до играта му. Считам, че моят игрови стил доста наподобява това, което Джон показваше през годините и искам да продължа да се развивам. За мен Иснър е човек, от когото аз се учих, а същото в голяма степен важи и за Милош Раонич. Джон и Милош са истинско вдъхновение за мен и желанието ми е да постигна техните успехи един ден, като до момента мисля, че кариерата ми се развива по един добър начин и най-важното е да продължа да работя отдадено и упорито“, каза Мпечи Перикар.