Мария Шарапова отпадна от Откритото първенство на САЩ по тенис след поражение от Карла Суарес-Наваро, а така испанката отпразнува 30-я си рожден ден.

"Благодаря на всички. За пъти път през годината играя толкова късно и се справих много добре. Доволна съм. Мария е една от най-добрите тенисистки и се радвам, че успях да я победя. Тук понякога е лесно да се разконцентрираш заради музиката, шума от трибуните и други фактори, но пък се получава шоу. Стараех се да остана фокусирана върху мача и да си свърша работата. Получи се", каза Карла Суарес-Наваро.

Шарапова, която има пет титли от турнири за Големия шлем и играеше в Ню Йорк като поставена под номер 22 в схемата, допусна цели 38 непредизвикани грешки и спечели по-малко от половината разигравания на първи сервис.

"Не се възползвах от шансовете си. Имам предвид по-късите топки в моето поле. Колебаех се при излизанията на мрежата, а когато тръгнех да атакувам, правех непредизвикани грешки. Допуснах особено много неточности на форхенд", обясни рускинята след мача.  /БТА