От началото на Откритото първенство на Австралия станахме свидетели на доста изненади. Сензации не липсваха както при мъжете, така и при жените, но най-вече в дамския турнир отпаднаха едни от най-големите в женския тенис към днешна дата. След ранните поражения на световната номер 5, Джесика Пегула и световната номер 3, Елена Рибакина, преди няколко дни същото се случи и на водачката в ранглистата Ига Швьонтек. Полякинята бе спряна от чешката тийнейджърка Линда Носкова още в третия кръг на надпреварата, а след това тя намери и своето място на четвъртфиналите в Мелбърн.

В двубой от четвъртия кръг, Носкова имаше преднина от 3 на 0 гейма в първия сет, когато нейната съперничка Елина Свитолина бе принудена да се откаже заради травма. По този начин, Линда вече е част от топ 8 на  Australian Open, а успехът срещу Швьонтек поне за момента се превръща в най-голямата победа за чешката тенисистка. Сега, Носкова сподели на кого се възхищава в женския тенис и открито назова своя идол.

“Истината е, че истински се възхищавам на Серена Уилямс. Смятам, че тя е невероятна и я уважавам заради всичко, което постигна. Серина може да служи за пример на всички нас и определено изпитвам безкрайно уважение към нея. Тя е моят идол в тениса, а също така извън корта е много приятна личност и е добър човек. Аз изживявам нещо страхотно в Мелбърн, и истински се наслаждавам на всичко, което ми се случва”, каза Носкова.