Ракета номер 1 на България при мъжете Григор Димитров ще се изправи срещу Дъстин Браун в първия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис.

Съперникът на Гришо се състезава за Германия, заема 89 позиция в мъжката ранглиста и е на 30 години. Той няма титли в кариерата си досега и е заработил близо 1.4 милиона долара от наградни фондове като професионалист от 2002-а година насам.

Българският тенисист и Дъстин Браун вече са се срещали веднъж. През 2012 година Григор Димитров и неговият съперник са излизали един срещу друг в Гщаад, Швейцария. Тогава хасковлията успя да отстрани Браун, за да се класира за четвъртфиналите.

При успех, спортист номер 1 на България за 2014 година ще се изправи срещу победителя от двойката Максимо Гонсалес (Аржентина) – Лукаш Лацко (Словакия) във втория кръг в Мелбърн.

Както вече стана ясно, Григор Димитров е поставен под номер 10 на първия за годината турнир от Големия шлем. В момента той заема 11-а позиция в световната ранглиста.

Ако продължи напред, на 1/8-финалите на надпреварата българският тенисист може да се изправи срещу Анди Мъри (поставен под номер 6), а евентуално след това може би ще последва двубой срещу Роджър Федерер (поставен под номер 2).