Двукратната шампионка от "Уимбълдън" Петра Квитова се класира за третия кръг на турнира след победа със 7:5, 6:2 над французойката Кристина Младенович.

Чехкинята имаше затруднения в първия сет, в който изоставаше с 3:5 гейма, но успя да спечели четири поредни, за да поведе в резултата.

В началото на втория сет Младенович отново поведе с пробив, но и тук Квитова бързо намери начин да отговори и да се класира за следващия там. Там нейна съперничка ще бъде победителката от мача между американката Аманда Анисимова и полякинята Магда Линет.

Вторият кръг на турнира бе преодолян и от Елизе Мертенс. Белгийката, поставена под номер 21 в схемата, победи със 7:5, 6:0 румънката Моника Никулеску.

Двубоят бе много сходен с този между Квитова и Младенович като развитие. Мертенс изоставаше с 3:5 в първия сет, но спечели четири гейма поред и с това пречупи съпротивата на съперничката си, която не успя да и се противопостави по никакъв начин и във втория сет.

В следващия кръг Мертенс ще играе с китайката Цян Ван.

За третия кръг се класира и испанката Карла Суарес Наваро, номер 30 в схемата, след победа със 7:6(2), 7:6(4) над французойката Поли Парментие. /БТА