Американската тийнейджърка Коко Гоф срази с 6:3, 6:1 италианката Мартина Тревизан, за да се класира на финал на турнира от Големия шлем Ролан Гарос. По този начин тенисистката от САЩ стана най-младата финалистка в Париж от 21 години насам и ще спори за титлата с водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек.

18-годишната Коко Гоф до момента е тотално непознато лице на Големия шлем, тъй като днешното й участие беше първо на полуфинал. В момента тя стана и най-младата финалистка на турнир от Големите четири от 18 години насам.

Коко Гоф нанесе своя удар в началото на всеки сет, когато направи начален пробив. Американката удари за 2:1, макар след това разменените пробиви да спряха чак при 4:3. Във втория сет тя поведе с 3:1 в маратонски гейм, който продължи 14 минути. Три пъти Тревизан спасяваше точката за пробив, но накрая от четвърти опит американката се зарадва, а след това нанесе и решаващ удар за 5:1.

28-годишната Тревизан остава финалистката с най-ниска позиция в ранглистата в цялата история на турнира. Тя определено нямаше съпротивителни сили за повече от сет, като се наложи дори да взима и медицински таймаут. В средата на втория сет нейните непредизвикани грешки стигнаха до 35.