Доста зрители на мачовете на Григор Димитров на Уимбъдлън си задаваха един и същи въпрос – „Кой е този до треньора Роджър Рашийт?”, „Кое е това момче, което е така близо до Григор?”.

И отговорът е – Крис МакКормак! Блондинът обаче никак не е случаен! Първо ще отбележим, че е част от агенцията на Роджър Федерер Team8Global, която обслужва първата ни ракета. От началото на годината хасковлията се представлява от мениджърската агенция на швейцареца, Тони Годсик и двамата американски бизнесмени Иън МакКинън и Дирк Дзиф, а не от предишната си Октагон. Team8Global е нова и т.нар. бутикова агенция, която Роджър Федерер създаде, след като напусна IMG миналия юни.

Освен, че е мениджър в Team8Global, Крис МакКормак произлиза от голяма фамилия. Той е внук на легенда Марк МакКормак – американски адвокат, спортен агент и писател. Именно това е човекът, който е основател на агенцията на големите спортни звезди до скоро International Group Management - IMG. Самият Марк МакКормак, който умира през 2003 година на 72-годишна възраст, е бил състезател по голф, адвокат, а когато създава IMG привлича към себе си имена като Арнолд Палмър, Гари Плеър, Бьорн Борг, Джон Макенроу, Иван Лендъл, Крис Евърт, Мартина Навратилова, Пийт Сампрас, Михаел Шумахер, моделът Кейт Мос и много други не само спортни знаменитости, които да представлява. Той също така прави и специални проекти за Маргарет Тачър, Михаил Горбачов, папа Йоан Павел II и Тайгър Уудс. Освен това е автор на няколко бестселъра на правна тематика в САЩ, създател на система за класиране в голфа. Той е включен в класациите на Forbes за „Най-богатите американци” през 1995, 1998, 2001 година. Посмъртно е включен в Залата на славата на световния голф, а и за цялостен принос е приет в Международната тенис зала на славата.

И още един любопитен факт за момчето, което седи в Лондон до Роджър Рашийд и подкрепя Григор Димитров от първа линия: Той е внук на човека, на когото е посветен филмът „Уимбълдън” през 2004 година от режисьора Ричард Лонкрейн. Крис МакКормак е внук на "Най-могъщият човек в Tennis" според „Tennis Magazine”, „Най-могъщият човек в голфа” според „Golf Digest” и „Най-могъщият човек в спорта" според „Sports Illustrated” през 1990 година Марк МакКормак.

Крис МакКормак бе човекът, който седеше неотлъчно до Мирка, когато бременна гледаше мачовете на съпруга си Роджър Федерер на живо.