Подготовка на Ник Кириос за турнира в „Уимбълдън“ съвсем не може да мина за най-спокойната. След като австралийският талант се оттегли от тенис турнира в Нотингам заради болест, сега стана ясно, че той се е разделил с треньора си Тод Ларкам.

Днес играчът обяви официално, че двамата с дългогодишния му ментора са си стиснали ръцете и са прекратили отношенията си по взаимно съгласие.

„Никога не е лесно да освободиш треньор и то преди старта на турнир от Голмия шлем“, написа Кириос на личния си уебсайт. „Аз обаче чувствам, че това е вярното решение за мен на този етап.“

Тенисистът уточни, че по време на турнира ще приема напътствията на другите хора от щаба си, а ще търси заместник на Ларкам след края на участието си в „Уимбълдън“.

За последния това е бе втори период като треньор на Кириос. Той работи с австралиеца от 10-годишен, като първият път сътрудничеството им продължава 7 години. Впоследствие Кириос ангажира Саймън Риа, с който се раздели през миналата година, за да започне отново работа с Ларкам.