Испанецът Карлос Алкарас продължава защитата на титлата си на Откритото първенство на САЩ по тенис.

Водачът в световната ранглиста победи британеца Даниел Еванс с 6:2, 6:3, 4:6, 6:3 за 3:11 часа и продължава в четвъртия кръг на турнира от Големия шлем за трета поредна година.

"Той е труден противник. Винаги иска да e близо до мрежата. Страхотни слайсове, добро докосване на топката. Мисля, че това е и моята игра, така че изиграхме доста добър мач. Хората харесаха тази среща. Направихме страхотни точки, страхотни удари, много различни ситуации в сравнение с други мачове. Наистина съм щастлив, че успях да премина напред и да играя отново в четвъртия кръг", заяви испанецът в интервюто си на корта.

26-ият поставен Еванс взе третата част, за да стане първият играч, от когото Алкараз губи сет от началото на турнира, но световният номер 1 в крайна сметка беше твърде постоянен за британеца. Испанецът записа 60 печеливши удара срещу 28 на Еванс, за да подобри резултата си срещу него до 3-0 победи.

В четвъртия сет 20-годишният Алкарас направи пробив за 4:2 и затвори двубоя с първия си мачбол.

Следващият съперник на испанския тенисист ще бъде Матео Арналди (Италия), който елиминира номер 16 Камерън Нори (Великобритания) с 6:3, 6:4, 6:3 за 1:57 час. Това ще бъде първа среща между двамата, а Алкарас се стреми да стане първият, който защитава титлата си в Ню Йорк след Роджър Федерер през 2008 година.

"Очевидно се концентрирам ден за ден. Защитата на титлата тук е цел за мен. Знам, че никой не е защитавал трофея след Роджър Федерер, така че бих искал да бъда част от историята на турнира заедно с него. Това е основната ми цел", добави номер 1 в световната ранглиста./ БТА