Швейцарският тенисист Роджър Федерер се намира в достатъчно добра форма, за да прибави още една титла към 17-те си от Големия шлем, които вече притежава. Това смята хърватската легенда на корта Горан Иванишевич.

Последният трофей от четирите големи турнира, който роденият в Базел ветеран спечели, датира от 2012 година. В момента обаче ситуацията изглежда благоприятна за 33-годишния Федерер, тъй като честите контузии пречат на Рафаел Надал да влезе в подходяща форма, а това превръща Новак Джокович в единствения реален опонент. Макар че наскоро Федерер победи сърбина, последният му успех над него в турнира от Големия шлем беше тъкмо във финала на „Уимбълдън“ за 2012 година.

„Нещата ще стават все по-трудни, но си мисля, че Роджър може да спечели още един трофей от Големия шлем“, заяви Иванишевич. „Той победи Новак в голям турнир, но ако нещата стигнат до пети сет, Джокович е в по-добра позиция заради физическата си фрома. В същото време Федерер е в състояние да затвори мач в три или четири сета. Федерер просто си е Федерер.“

„Щом стъпи на корта, той е готов, превръща се в тежък опонент и никой няма право да го подценява. През миналата година той се представи чудесно, макар и да не спечели турнир от Шлема. Сега отново е силен и това обещава интересен сезон“, додаде Иванишевич.