15-годишният Иван Иванов постигна първата си победа на турнир по тенис от "Големият шлем". Българинът се класира за втория кръг на двойки при юношите на Australian Open. Иванов и Серджо Ернандес от Испания победиха с 6:3, 7:6 (7:5) Хванг от Южна Корея и Егор Плешивцев от Русия. Във втория кръг Иванов и Ернандес ще играят срещу първите поставени Федерико Сина от Италия и Рей Сакамото от Япония.
 
Друг от българите при юношите в Мелбърн - Александър Василев, отпадна от надпреварата при двойките. Той и пъртньорът му Уилям Винчигера от Швеция загубиха с 5:7, 3:6 от французите Тома Форел и Тео Папамаламис.
 
Йоана Константинова пък отпадна във втория кръг на сингъл при девойките. Българката отстъпи с 2:6, 1:6 на първата поставена Рената Ямричкова от Чехия. Йоана обаче продължава в турнира на двойки в тандем с Теодора Костович от Сърбия. Двете ще играят на осминафиналите срещу поставените под №7 Емерсън Джоунс (Австралия) и Мика Стойсавлевич (Великобритания).
 
Утре мачовете си от втория кръг на сингъл ще играят Анас Маздрашки и Ива Иванова. Маздрашки ще играе срещу №15 в схемата Педро Родригес от Бразилия. На старта на основната схема Маздрашки елиминира с 6:4, 6:4 Андреа де Марки от Италия. Това беше трета поредна победа за Анас на турнира. Преди този мач Маздрашки записа и две победи в квалификациите.
 
Поставената под №16 Иванова ще играе във втория кръг срещу Талия Кокинис от Австралия. В първия кръг Иванова направи обрат и победи с 4:6, 6:4, 6:1 датчанката Лаура Брункел. За съжаление Ива няма да може да участва в турнира на двойки, а причината е контузия на партньорката й Глориана Наум от Бенин.