Яник Синер започна Ролан Гарос по възможно най-добрия начин – с трисетова победа срещу Давид Гофен на старта. 19-годишният италианец, който последно отпадна в Рим след поражение от Григор Димитров, тотално надигра белгиеца и го елиминира след 7-5 6-0 6-3.

Изненадата се случи, след като световният №12 не успя да влезе в ритъм, допусна множество непредизвикани грешки, беше слабо ефективен и на първи, и на втори сервис, а италианецът от другата страна на мрежата игра на солидно ниво. Синер спечели и предишния им двубой в Ротердам тази година, което означава, че активът му срещу Гофен вече е 2-0.

В следващата фаза на надпреварата Яник, който е №74 в света, ще се изправи срещу победителя от мача между Бенямин Бонзи и Емил Руусувуори.

В първата част Синер поведе с пробив и 3-1, а после Гофен успяваше на два пъти да реализира рибрейк и да изравни резултата. В 12-ия гейм обаче белгиецът изпусна аванс от 40-15, а италианецът обърна развоя и спечели частта със 7-5.

След паузата Синер спечели 13 от 14 точки след първи сервис, а Гофен вкарваше малко над 50% от началните си удари в игра и успяваше да печели половината от последвалите разигравания. На втори сервис обаче взе само една от девет възможни точки, натрупа множество грешки, а Яник бе в настроение. Така световният №74 не даде нито един гейм на опонента.

Доминацията му продължи и в третата част, когато серията на Синер достигна 11 последователни спечелени гейма. Италианският тийнейджър поведе с пробив и 3-0. До края не допусна изненада и затвори мача с 6-3, за да елиминира един от добрите състезатели на клей.