В един от най-качествените мачове от началото на Уимбълдън, Джон Иснър се наложи над Анди Мъри след здрава битка и 4 сета. И двамата тенисисти изиграха мач на доста високо ниво, а публиката максимално се наслади на спектакъла.

Макар че местният любимец вече е аут от турнира, а „big John“ да продължава напред, американецът показа своето огромно уважение не само към Анди, но и към британската публика. 37-годишният тенисист засипа с множество комплименти двукратния шампион от Уимбълдън  и благодари на зрителите за чудесното отношение по време на целия двубой.

„Да си призная честно, не мисля, че съм по-добър от Анди, просто спечелих този мач, нищо повече. Мъри е истинско вдъхновение за всички нас и е страхотно, че той още е тук, играе на толкова високо ниво и продължава да опитва след всичко, което му се случи"

"На 37 съм и е безкрайно важно да оценявам всеки момент на корта. Да победя Анди за мен означава толкова много и ценя всяка една победа, защото човек трябва да оценява и най-малките неща и нищо не бива да се приема за даденост. Благодаря и на хората, които показаха огромно уважение към мен и се държаха страхотно през целия мач, въпреки че играх срещу техния голям любимец, когото те буквално боготворят. Беше прекрасно да играя пред такава публика и се радвам, че имахме възможността с Анди да направим толкова качествен мач“, каза Иснър