Хуан Мартин Дел Потро започна седмицата като №142 в световната ранглиста, но с достигането му до четвъртфинала на US Open аржентинецът счупи 25-годишен рекорд. По-важното за него обаче е друго - повече никога няма да моли за така наречената уайлд-кард или иначе казано покана от организаторите за участие на даден турнир.

В кариерата си ДелПо е достигал до №4 в света, но тежките контузии в последните години на практика го доведоха до тотално изпадане от световната ранглиста.

Тази година най-сетне Дел Потро успя да се завърне към големия тенис, но за целта трябваше постоянно да моли за уайлд-кард, тъй като класирането му не позволяваше директно участие в големите турнири.

Такъв бе и случаят на US Open, където Дел Потро стана първият тенисист от 25 години насам след Джими Конърс, който с толкова задно класиране стига до четвъртфиналите на последния турнир от Големия шлем.

"Никога повече няма да моля за уайлд-кард, никога повече", сподели щастливият аржентинец, който се очаква в понеделник да бъде под №63 в световната ранглиста. По този начин Кулата от Тандил ще има възможност да участва на всички турнири по право.

Уникално: Фенове разплакаха Дел Потро с овации