Григор Димитров логично бе много щастлив след победата си над Жил Симон във втория кръг на Уимбълдън. Непосредствено след двубоя Гришо сподели, че е загубил фокуса си в загубения трети сет, но в последствие си го е възвърнал и така е успял да победи 20-ия в света.

"Особено първите 2 сета. Първият играх много добре, после се промениха условията малко. Към края на четвъртия сет той ме проби, казах си че трябва да го върна (пробива) и като си върнах фокуса бе добре", сподели Григор пред BBC.

"Бях с две сета напред, изведнъж излязох от ритъм, той е солиден играч на корта. Трябваше да съм спокоен. Загубих фокуса си малко, но се радвам, че го върнах."

Григор потвърди и новината, че вече е без досегашния си треньор Франко Давин като коментира факта, че в момента е без наставник с чувство за хумор:

"Такова е, каквото е. Просто малко допълнителна работа на тренировките, да си гониш топките. Не си спомням кога е било това, но съм щастлив на и извън корта. Доволен съм от поведението си."

"Гледам се в огледалото и после разговорът започва. Просто гледам малко мочовете си и избирам някои неща. По-забавно е, защото говориш със себе си, няма външни гласове. Най-лошото е, че не мога да се крия от себе си."