Григор Димитров стартира с победа участието си на Уимбълдън. Още във втория кръг обаче Гришо ще има тежка задача в лицето на Жил Симон, а причината е, че заради класирането си в ранглистата не е поставен в схемата, което самият той определено като неприятен факт.

"Честно казано, не се страхувам от никого. Побеждавал съм топ играчите на големи турнири. Не се страхувам да изляза и да изцапам ръцете си. В момента съм много щастлив да играя", сподели Димитров, след като преди това имаше забавен диалог с Новак Джокович.

"Знам, че ме чакат много тежки кръгове като цяло. Непоставен съм. Тъпо е, трябва да призная. Мина време откакто не съм бил поставен."

В последните две години Григор неизменно играеше на най-големите кортове на Уимбълдън, докато срещу Фратанджело бе поставен на външния корт №16. И докато българинът определено предпочита големите кортове, то той се надява, че това е добър знак за него. "Определено е различно. На този корт играх първия ми мач като юноша преди да спечеля турнира. Така че го приемам като добър знак."