Рекордьорът по титли от Големия шлем в мъжкия тенис Роджър Федерер сподели, че бързо е преглътнал ранното си отпадане от Откритото първенство на Франция и вече се готви за любимия си турнир - „Уимбълдън“.

От 17-те трофея на швейцареца от Големия шлем едва един бе спечелен на „Ролан Гарос“. През тази година Федерер бе изхвърлен от своя добър приятел Станислас Вавринка в четвъртфиналите, но очевидно това не е чак такъв проблем.

„Вече мисля за „Уимбълдън“, понеже това е голямата цел през сезона“, коментира 33-годишният Федерер. „Там искам да покажа най-доброто, на което съм способен. През тази година ще е различно, защото ще имаме допълнителна седмица за подготовка, но в това няма нищо позитивно, тъй като не се нуждаех от допълнителните дни, дошли след загубата в Париж.“

„Ще се възстановя и ще прекарам време със семейството си, после очаквам с нетърпение турнира в Хале и „Уимбълдън“. Това е голямата цел. Искам да го спечеля и чувствам, че играта ми е много добра. Играя солидно, позитивно и просто искам да продължа“, коментира ветеранът.