Българите Гергана Топалова и Адриан Андреев научиха първите си съперници в надпреварата за юноши на Откритото първенство на Австралия по тенис

При девойките Гергана Топалова ще стартира срещу американката Пейтън Стърнс, който е номер 61 в ранглистата.

Жребият определено не беше благосклонен към българката. При успех Топалова най-вероятно ще играе във втория кръг срещу първата поставена Синюй Ван от Китай.

Адриан Андреев ще срещне в първия кръг при юношите участващия с "уайлд кард" Кен Каврак (Австралия). При успех във втория кръг Андреев ще играе срещу номер 7 Себастиан Корда (САЩ) или Клеман Табюр (Франция).

За Андреев и Топалова това ще бъде първо участие в основната схема на турнир от Големия шлем.

Адриан Андреев и Гергана Топалова са част от отбора за млади таланти на Международната тенис федерация /МТФ/ за турнирите в Австралия. Инициативата е финансирана от фонда за развитие на Гранд шлем държавите.

През годините помощ от него са получили десетки млади тенисисти, сред които личат имената на шампионите от турнири в Голeмия шлем - Густаво Куертен, Ли На, Виктория Азаренка и Йелена Остапенко. Избирането на състезатели в престижния отбор става възможно с покриването на редица критерии от тяхна страна. Отборите са съставени от четири девойки и четири юноши. /БТА