Продължават коментарите и мненията за провеждането на US Open. Надпреварата от Големия шлем трябва да се състои между 31-и август и 13-и септември, но много звезди на световния тенис обявиха, че най-вероятно ще пропуснат надпреварата. 

Gulliver/GettyImages, БГНЕС
23 снимки

Участието на Рафа Надал е под огромна въпросителна, а Симона Халеп категорично заяви, че ще участва само на турнири в Европа, тъй като не желае да предприема излишни рискове за здравето си. Преди дни пък официално младият австралийски тенисист Алексей Попирин, съобщи, че няма да играе в Ню Йорк. Поредният, който изказа сериозни съмнения за своето участие е белгиецът Давид Гофен. Като много свои колеги и той просто се страхува за своето здраве и е притеснен от ситуацията с коронавируса в САЩ. 

Въпреки това обаче, Давид сподели, че ще изчака още известно време преди официално да обяви своето решение. 

"Искам да играя в Ню Йорк, но нещата не зависят само от мен. Пандемията продължава да се разраства и не смятам, че е разумно да рискувам и да застраша собственото си здраве и това на моя екип. Най-вероятно ще участвам на турнира от Мастърс сериите в Синсинати, както знаете и той ще се проведе в Ню Йорк, но засега не мога да кажа нищо повече. С щаба ми продължаваме да се информираме за случващото се в Съединените Щати и скоро ще вземем решение“, коментира финалистът от Sofia Open и финалите на ATP в Лондон, където и двата пъти загуби от Григор Димитров.