Лойд Харис се представи по чудесен начин на Откритото първенство на САЩ. Още преди началото на турнира младият южноафриканец изрази сериозна увереност, че е способен да постигне нещо значимо. Думите на мощно сервиращия тенисист намериха своето покритие, като младокът достигна до първия си четвъртфинал в турнир от „големия шлем“. 
 
24-годишният състезател записа някои впечатляващи победи, като успя да елиминира Денис Шаповалов и Райли Опелка. 46-ият в света със сигурност ще направи сериозен прогрес в ранглистата от понеделник. Първата ракета на Южна Африка заяви, че ще извлече много позитиви.
 
„Мисля, че се представих страхотно. Много съм доволен от целия турнир, защото дадох всичко от себе си. Това бе първи четвъртфинал за мен от шлема и съм изключително щастлив. Постигнах някои доста значими победи и смятам, че мога да гледам с оптимизъм към бъдещето. Малко съм разочарован, че срещу Зверев нищо не ми се получи. Водех с 5:3 в първия сет и сервирах за частта,  но не издържах. Оттам сякаш всичко тръгна надолу. Бих могъл да се справя по-добре, но цялостното ми представяне бе запомнящо се. Надявам се, че тепърва ще имам още много възможности да играя подобни мачове“, каза Харис.