Водачката в световната ранглиста Симона Халеп (Румъния) беше изключително емоционална, след като спечели титлата на Откритото първенство на Франция по тенис.

Румънката, която е номер 1 в схемата, победи на финала шампионката от Откритото първенство на САЩ Слоун Стивънс (САЩ) с 3:6, 6:4, 6:1 за 2:03 часа.

"Слоун е великолепна тенисистка, винаги е трудно да се играе срещу нея. Когато губех с пробив във втория гейм си казах, че трябва да се успокоя и да се наслаждавам на мача", каза румънката след двубоя.

"Миналата година беше трудно да говоря, защото загубих мача. Сега ми е също трудно, защото съм много емоционална. От 14-годишна мечтая за този трофей. Надявам се да играя отново на финал тук, защото този корт ми е любим. Ще се видим догодина", каза още Халеп.

Слоун Стивънс благодари за подкрепата и поздрави шампионката.

"Не е точно този трофей, който исках, но тези две седмици бяха невероятни за мен. Поздравления Симона! Да загубиш от номер 1 в световната ранглиста е нещо, което мога да приема. Надявам се да се видим отново следващата година", каза американката по време на церемонията по награждаването. /БТА