Румънската тенисистка Симона Халеп обяви, че не се чувства много разстроена от факта, че пропусна възможността да оглави световната ранглиста.

Първа ракета в света в понеделник ще стане Каролина Плишкова, която ще измести Анжелик Кербер от върха.

"Приятно е да съм в първата десетка толкова дълго. Доволна съм от свършената от мен работа. Разбира се, една от целите ми е да стана първа ракета в света. Можех да направя това тук, бях близо до това, но в последния момент нищо не се получи. Не мога да кажа, че съм силно разстроена, тъй като ми предстоят още много години от кариерата. Това вероятно не беше последния ми шанс. Бях близко до целта, така че трябва да продължа да работя. Плишкова си заслужи първото място. Тя има най-доброто подаване в Тура след Серина. Тази година Каролина се представя на изключително високо ниво", коментира Симона Халеп.

Чехкиня става номер 1 в женския тенис

В 1/4 финалите на Уимбълдън тя отстъпи пред британката Джоана Конта с 6:7 (2:7), 7:6 (7:5), 4:6, а това поражение лиши румънката от шансове да оглави класацията при жените на 17 юли.

25-годишната Плишкова ще стане 23-ата водачка в рейтинга в историята на WTA и първата от Чехия.

Родената в Чехия Мартина Навратилова оглави класацията на Женската тенис асоциация на 10 юли 1978 г., но тогава се състезаваше за САЩ. Кербер бе на върха общо 34 седмици. /БГНЕС