Симона Халеп даде обширно интервю за "Sports Illustrated"  преди Ролан Гарос. В него румънката обсъжда една много любопитна тема от началото на своята кариера - решението чрез операция да намали размера на своите гърди, тъй като те влияеха негативно на играта ѝ.

"Когато го направих, го направих заради тениса. Може би това бе много важно, за да бъда сега №1", сподели Халеп. Тя се съгласи с определението "най-голямата жертва" за хирургическата интервенция, но в същото време е щастлива с решението тогава.

"Не смятам, че правя жертви като съм тук и играя тенис, защото харесвам много този спорт и никога не е тежко да изляза и да тренирам."

Халеп вече има два загубени финала в Париж - през 2014 и 2017. Тя загуби и финала на Аустрелиън Оупън през тази година и все още търси своята първа титла от Големия шлем.

"Както казват хората, нямам лоши чувства. Спечелих при девойките тук. Близо е до родината ми. Обичам Париж, просто да бъда тук и да разглеждам. Може би един ден ще живея тук. Просто обичам всичко около този турнир."