Хърватинът Марин Чилич и белгиецът Давид Гофен се класираха за четвъртия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис. Поставеният под номер 3 Чилич елиминира без особени затруднения Стийв Джонсън (САЩ) с 6:3, 6:2, 6:4 за 94 минути.

Хърватинът, четвъртфиналист на "Ролан Гарос" от миналия сезон, не даде нито една възможност за пробив на съперника, като спечели 56 от разиграни 67 точки при собствен сервис. Той завърши мача с 35 печеливши удара срещу едва 14 на противника.

Следващият съперник на Чилич ще бъде номер 18 Фабио Фонини (Италия) , който елиминира 16-ия в схемата Кайл Едмънд (Великобритания) с 6:3, 4:6, 3:6, 6:4, 6:4.

Осмият поставен Гофен пък отрази четири мачбола и стигна до обрат срещу представителя на домакините Гаел Монфис (Франция) с 6:7(6), 6:3, 4:6, 7:5, 6:3.

Двубоят се доигра днес, след като снощи беше отложен заради дъжд в третия сет, в кой белгиецът водеше с 3:2 и имаше пробив аванс.

Монфис започна по-добре днес и успя да обърне третата част, а в четвъртата той дръпна с 3:1, а при 5:4 и сервис на съперника пропусна четири мачбола. В последствие Гофен измъкна сета, а след това в петата част той дръпна с 5:2 и това се оказа решаващо.

За място на четвъртфиналите белгиецът ще срещне Марко Чекинато (Италия).